Тематический тест по английскому языку с вариантами ответов-3

Доброе время суток, люди добрые! Пожелайте друг другу здоровья.

Предлоги

1.Выберите правильный ответ предлога :
There was crying baby … board.

A)on B)in C)for D)over E)at

2.Выберите правильный вариант предлога :
She has been waiting … the bus for two hours.
A)up B)for C)on D)in E)at

3.Вставьте необходимый предлог в предложений :
Don t forget to shake the snow … your coat.
A)from B)off C)at D)with E)in

4.Выберите правильный вариант предлога :
Will you meet me … the airport ?
A)over B)with C)at D)in E)under

5.Найдите антоним к предлогу :
«In»
A)with B)between C)out D)off E)under

6.Выберите правильный вариант предлога ;
I don t like to book … my little brother, he is very naughty
A)up B)for C)after D)at E)into

7.Выберите правильный вариант предлога :
The lesson starts … five minutes. Hurry …
A)for/in B)on/up C)at/on D)in/up E)after/for

8.Выберите правильный вариант предлога :
FBI stands … a Federal Bureau of Investigation”
A)in B)for C)out D)after E)up

9.Выберите правильный вариант предлога :
If you miss the lessons, you will get … trouble.
A)over B)from C)onto D)into E)at

10.Выберите правильный вариант предлога :
I don t read newspapers. I only looked it …
A)into B)up C)over D)in E)through

11.Выберите правильный вариант предлога :
What sports do you go in … ?
A)with B)by C)at D)over E)for

12.Выберите правильный вариант предлога :
Somebody has knocked … the door. It must be my friend
A)to B)over C)up D)at E)in

13.Вставьте необходимый предлог в предложении :
You may buy toys … the children s department.
A)in B)to C)into D)for E)of

14.Выберите правильный вариант предлога :
Let s go to the cinema … Sunday
A)on B)at C)in D)under E)with

15.Вставьте необходимый предлог :
The singer was … an awful voice.
A)at B)in C)on D)for E)of

16.Выберите правильный вариант предлога :
My son in interested … football.
A)with B)at C)for D)in E)of

17.Вставьте необходимый предлог в предложении :
Do you really believe … ghosts ?
A)of B)in C)at D)on E)-

18.Выберите правильный вариант предлога :
Yesterday I came … children sleeping under the bridge. And I was shocked.
A)up B)at C)across D)from E)against

19.Вставьте необходимый предлог в предложении :
Don t interrupt, please. Listen … me.
A)at B)to C)in D)off E)for

20.Выберите правильный вариант предлога :
I don t want to depend too much … my parents.
A)by B)with C)for D)at E)on
21.Выберите правильный вариант предлога :
He usually gets to his school … bus
A)to B)at C)by D)from E)with

22. Выберите правильный вариант предлога :
Before you leave, don t forget to turn … the light.
A)with B)on C)off D)over E)under

23.Вставьте необходимый предлог :
My interview is … 9 o clock.
A)on B)for C)at D)to E)in

24. Выберите правильный вариант предлога :
This is nice dress … you to wear.
A)on B)for C)of D)in E)up

25. Выберите правильный вариант предлога :
The teacher spoke … my mother after classes.
A)at B)to C)on D)for E)between

26. Выберите правильный вариант предлога :
We came here … foot.
A)from B)with C)by D)on E)at

27. Выберите правильный вариант предлога :
She s never satisfied … what she s got.
A)with B)about C)on D)at E)for

28. Выберите правильный вариант предлога :
My daughter wants to work … school.
A)at B)for C)on D)under E)into

29. Выберите правильный вариант предлога :
You look taller if you stand … straight.
A)down B)up C)of D)under E)with

30) Выберите правильный вариант предлога :
My mother is the person I can rely …
A)about B)at C)in D)on E)for

Ответы на тесты по теме «Предлоги»
1 D 2 B 3 B 4 C 5 C 6 C 7 D 8 B 9 D 10 E
11 E 12 D 13 A 14 A 15 B 16 D 17 B 18 C 19 B 20 E
21 C 22 C 23 C 24 B 25 B 26 D 27 A 28 A 29 B 30 D

Категории и рубрики: