Пробник ПГК, 9 класс, английский язык, вариант 1

Test-1
1. Выберите правильный артикль.
One of … most popular tools for writing is … pencil.
A) -, -.
B) the, a
C) -, the
D) the, -
E) a, a
2.Укажите предложение, в котором глагол «to have» является модальным.
A) The letter has been written by me.
B) He has invited his friends.
C) We will have to come on Sunday.
D) He had a good rest.
E) We have a nice school.
3. Выберите правильную форму глагола «to be».
Your watch … 2 minutes fast, it is 10 o’clock now.
A) are
B) was
C) were
D) is
E) be
4.Выберите правильный вариант.
I couldn’t find the book that you … me.
A) gave
B) had given
C) have given
D) was given
E) were given
5. Выберите правильный вариант.
I couldn’t see the sky … the clouds.
A) through
B) under
C) after
D) in
E) to
6. Выберите правильный вариант.
I think I … my bag. I can’t find it anywhere.
A) had lost
B) have lost
C) was lost
D) lost
E) were lost
7. Выберите правильный ответ.
These newspapers … by us.
A) have brought
B) will bring
C) have been brought
D) was bought
E) is bought
8. Выберите правильный ответ.
He … to tell the truth.
A) asking
B) were asked
C) ask
D) was asked
E) was asking
9. Выберите правильный ответ.
Who can tell me where … ?
A) my key is
B) is my key
C) my key were
D) my key had been
E) my key are
10.Выберите правильный ответ.
You … work hard to pass the exam.
A) must
B) may
C) can
D) might
E) be to

11. Выберите правильный ответ.
I wonder what time … now.
A) it is
B) it was
C) it were
D) it has been
E) is it

12. Найдите правильный вариант сказуемого.
I … see the film tomorrow.
A) are going to
B) am going to
C) will be going to
D) was going to
E) were going to
13. Найдите правильный вариант сказуемого.
She … go for a walk in the evening.
A) are going to
B) shall be going
C) will be going
D) going to
E) is going to
14. Найдите правильный ответ.
Beshbarmak is served with large pieces of … dough.
A) rounded
B) rolled
C) circle
D) square
E) triangle
15. Найдите правильный ответ.
The Kasakhs prepare very … kuyrdak.
A) taste
B) tasty
C) tastful
D) tastless
E) out of tast
16.Найдите правильный ответ.
Harvest festival is in …
A) November
B) September
C) October
D) August
E) December
17. Найдите правильный ответ.
On the 14-th of February people send each other Valentine …
A) letters
B) telegrams
C) cards
D) tickets
E) notes

18. Выберите правильный предлог.
America consists … North America and South America.
A) in
B) with
C) between
D) off
E) of
19.Найдите правильный ответ.
Oscar Wild is a famous … writer.
A) English
B) German
C) American
D) Kazakh
E) Russian
20. Найдите правильный ответ.
You can … on Medeu.
A) swim
B) skate
C) play tennis
D) ski
E) play football
21. Найдите правильный ответ.
… boys over there play football well.
A) That
B) Those
C) This
D) These
E) –
22. Cambridge is a … city.
A) new
B) crowded
C) ancient
D) noisy
E) modern
23.Выберите правильный предлог.
Turn … the radio, please.
A) in
B) on
C) into
D) about
E) of
24. Образуйте существительное при помощи суффикса: “differ”.
A) ation
B) ence
C) ion
D) ness
E) ment
25. Найдите правильный ответ.
Buckingham Palace has a …
A) restaurant
B) park
C) cinema
D) bamboo
E) panda
26. I love Kazakh …
A) pizza
B) kitchen
C) traditions
D) cakes
E) chips
27. Составьте правильное вопросительное предложение.
Who … the piano?
A) to play
B) plays
C) shall play
D) playing
E) to playing
28.Выберите правильный предлог.
Astana is the capital … Kazakhstan.
A) by
B) with
C) to
D) of
E) on
29. Найдите правильный ответ.
He began … English.
A) speak
B) speaks
C) spoke
D) spoken
E) to speak
30. Найдите правильный ответ.
My mother … a doctor.
A) am
B) is
C) are
D) be
E) were
Ответы
1)B 2)C 3)D 4)B 5)A 6)B 7)C 8)D 9)A 10)A
11)A 12)B 13 E 14)B 15)B 16)C 17)C 18)E 19)A
20)B 21)B 22)C 23)B 24)B 25)C 26)C 27)B 28)D 29)E 30)B

Категории и рубрики: 

Комментарии

Аватар пользователя Гость

а на какое это число?

Аватар пользователя Aselek))

можно уточнить, почему во втором вопросе правильный ответ С. На сколько я знаю, за модальным глаголом всегда следует основной глагол в форме инфинитива БЕЗ частицы TO.